Opleiding voor professionals

QST is een massage en een effectieve behandeling om de sensorische stoornis in kinderen met of zonder autisme doeltreffend aan te pakken. Ouders geven hun kind(-eren), tot 2 jaar lang, dagelijks de massage. Hoewel de behandeling door ouders uitgevoerd wordt; is het in elk geval, behalve bij echt milde symptomen, aan te raden om ondersteuning en begeleiding te zoeken van een professionele therapeut tijdens de eerste 3-5 maanden van het traject.

Er zijn vier trainingsniveau’s voor professionele therapeuten. Elk niveau vereist een certificaat van het QSTI.

Training in het Nederlands:

Het eerste niveau van de opleiding (QST Ouder Trainer – QST1) wordt heel het jaar door online aangeboden. Het tweede niveau (QST Therapeut en Ouder Trainer – QST2) wordt 1x per jaar op locatie aangeboden. Voor data zie bij agenda

Om het volledige aanbod aan trainingen in het Engels te raadplegen klik hier.

  1. QST Ouder Trainer (QST-1). Dit is een online cursus met 20 uur studie die je certifieert en traint om ouders te ondersteunen met het QST Ouder Protocol. Deze certificatie geeft geen opleiding tot het rechtstreeks behandelen van  kinderen.
    X
  2. QST Therapeut en Ouder Trainer (QST-2). Dit is een gecombineerde cursus met 40 uur klassikale en online  training die afgestudeerden certificeert om a) kinderen te behandelen met de QST massage en b) ouders op te leiden en te begeleiden met het QST Ouder Protocol.

Inschrijven voor een cursus doe je hier

Overzicht van alle opleidingen

x

x

x

x