Lezingen

Autisme behandelen met massage

Zit jij soms ook met je handen in de haren en ben je wel eens het noorden kwijt? Wil jij je kind helpen, maar zie je door het bos de bomen niet meer? Geef jij ook de voorkeur aan een natuurlijke aanpak boven medicatie?
Hoe fijn zou het niet zijn mocht je terug verbinding kunnen maken met je kind? Hoe fijn zou het niet zijn als je kind verlost raakt van die eeuwige woede aanvallen, de slaapstoornissen, het onvoorspelbare en drukke gedrag of de totale apathie?

Deze lezing biedt niet enkel waardevolle informatie, tips en materiaal die een wereld van verschil kunnen maken op sensorische vlak, maar ook hoop op een betere toekomst voor jou en je kind. Met de aanpak die wordt voorstelt werk je naar meer groei voor je kind. Dit is de groei die ouders meldden voor hun kind dat massage voor autisme kreeg:


• Verbetert alle zintuiglijke functies
• Neemt frustratie en overprikkeling weg
• Vermindert woedeaanvallen
• Vermindert druk en onvoorspelbare gedrag
• Verbetert de taalvaardigheden
• Doorbreekt apathie
• Verbetert de sociale vaardigheden
• Versterkt aanzienlijk de ouder-kind relatie
• Vermindert stress in het gezin


Kijk hier naar een info filmpje: https://youtu.be/jY_DsNy96Gg

Auticoach en Qigong Sensory Master Trainer Sabine Baeyens geeft graag meer inzicht in de werking en mogelijke resultaten die massage kunnen brengen om autisme beter te maken. Kom leren hoe je terug verbinding kunt maken met je kind.


Introductie avond Qigong Sensorische Therapie

Qigong Sensorische Therapie [QST] is een hele nieuwe aanpak om kinderen te ondersteunen en hun autisme kenmerken te helpen verminderen. Qigong Sensorische Therapie is een veelbelovende therapie waarbij elk kind dat minstens 4 maanden de Qigong Sensorische Massage krijgt er op vooruit gaat met een gemiddelde van 44%. Tijdens deze avond kom je te weten wat QST juist is, wat het wetenschappelijk onderzoek zegt en kun je al je vragen stellen. Tijdens deze avond leer je niet hoe je de QST massage moet toepassen.

Deze lezing is voor ouders, begeleiders, leerkrachten, therapeuten en geïnteresseerden.


Anders kijken naar moeilijk gedrag

Zo vaak zien we dat een kind “koppig” is, “ongepast” gedrag vertoont of regelrecht “ontploft” telkens je wat vraagt of verwacht. Er is iets diepers aan de hand dat het gedrag stuurt. Tijdens deze lezing leer je om verder te kijken dan het gedrag, om dieper te gaan zoeken naar de oorzaak van het meeste ongepaste gedrag, en hoe een begin te maken om het onderliggende probleem op te lossen.

In de workshop werken we rond zelf rustig genoeg worden om te kunnen kijken/voelen wat ons kind nodig heeft. Hoe doe ik dat “verder kijken dan het gedrag”. We zetten onze Sherlock pet op en nemen ons vergrootglas erbij. Gecertificeerd als QST master trainer en therapeute heb ik een jarenlange ervaring als life coach, auti-coach en massage therapeute met een specialisatie in autisme, sensorische stoornissen en burn-out. De afgelopen 7 jaar heeft Sabine zich gericht op het onderzoek naar de verbinding tussen lichaam en geest.

Deze lezing is voor ouders, begeleiders, leerkrachten, therapeuten en geïnteresseerden van kinderen met autisme, adhd/add, hoog sensitiviteit, sensorische integratie problemen,…


Diagnose autisme, en wat nu?

Deze lezing maakt je wegwijs in de eerste fundamentele stappen van je autisme reis. Waar begin ik? Wat doe ik wel? Wat niet? Hoe bepaal ik wat mijn kind nodig heeft en hoe weet ik wat werkt en wat niet? In deze lezing deel ik mijn ervaringen als ouder van 2 opgroeiende tieners op het spectrum en deel ik de basisprincipes om een bloeiend groeipad voor je kind(-eren) te creëren.

Deze lezing is voor ouders, begeleiders, leerkrachten, therapeuten en geïnteresseerden.

x

x

x

x

x

#LoveLife #InTouch 

#Autisme #Autism #ASD #ASS #TSA 

#Verweermodus #SensorischeTrechter

#QST #QigongMassage #sensorymassage #DrLouisaSilva #QSTTestimonial

#LiefdevolOuderschap #Zorgouders #Zelfzorg101

#Sensory #SPD #SensorischeIntegratie #SI

#Boek #SensorischeBehandelingAutisme

#AutismResearch