DRINGEND: Gezin gezocht voor QST studietraject

Geplaatst op

Studietraject – in of nabij Kasterlee
Turnhout, Herentals, Geel, Mol en omgeving

praktijk 2-Malika

Voor één van mijn QST studenten (therapeute en oudertrainer/coach) zijn we op zoek naar een gezin met een kind (-6j) met een ASS diagnose dat bereid is om samen met de cursist het QST2 opleidingstraject te doorlopen. De ouders zullen kosteloos een oudertraining en 20 QST-behandelmomenten krijgen.

Ik geloof heel erg in de QST aanpak om kinderen te doen openbloeien en ouders zelfredzaam te maken.

De QST cursist werkt nauw samen met ouders en kind. Ze ontmoeten elkaar 20 keer  (2x week), totdat u als ouder helemaal comfortabel bent met de aangeleerde technieken en in staat bent om de massage aan te passen aan de specifieke noden van uw kind.

Wil jij dit QST traject doorlopen? Neem dan nu contact op!

Er zijn geen kosten voor de ouders die deelnemen aan dit opleidingstraject.

De inschrijvingscriteria zijn:

 • kind jonger dan 6 jaar (neem contact met mij op als je kind ouder is)
 • diagnose  ASS
 • geen extra chronische handicap (bijvoorbeeld hersenverlamming of epileptische aanvallen waarvoor medicatie nodig is)
 • neemt geen psychoactieve medicijnen of farmaceutische chelatietherapie
 • krijgt niet meer dan vijf uur per week intensieve gedragstherapie
 • ouder(s) zijn bereid om niet te starten met nieuwe autisme therapieën voor de duur van de opleiding (sept-dec 2018)
 • ouder(s) zijn bereid en in staat om zich te engageren om het QST programma te volgen en 4 maanden lang dagelijks hun kind de geleerde massage aan te bieden
 • ouders zijn bereid om hun kind dagelijks de QST massage te geven en 2x per week een coaching/behandeling van de QST cursist te ontvangen

De oudertraining zal de 3e week van september gegeven worden. Coaching en behandelingen starten de week daarop. Bij de start van het traject en op het einde zullen er vragenlijsten door de ouders ingevuld worden waarvan de resultaten op het einde van het studietraject meegedeeld zullen worden.

.

ContactInformatie:

Voor meer informatie of om u op te geven voor het opleidingstraject,
neem contact op met Nancy op gsm: 0471 68 10 52

Ouders getuigen:
 • “Dit is de eerste keer dat iemand ons iets geleerd heeft dat we zelf kunnen doen om ons kind te helpen beter worden.”

 • “We hadden nooit iets alternatiefs geprobeerd, maar we zijn zo blij dat we dit deden!”

 • “We zouden dit zeker aanraden aan andere ouders.”
 • “We hebben terug hoop voor de toekomst van onze kinderen; we weten dat het vanaf nu beter zal gaan.”

PLANNING: Schematisch overzicht

Datum
September 10-14, 2018
​Klassikale training van de therapeuten deelnemers i.o.
Week 1 – September 17-21
Start klinische praktijk
​Therapeuten i.o. leren ouders de massage aan
Week 2 – September 24-28
​Begin huisbezoeken – HBx #1 & #2
Video opname van HBx #2
Week 3 – Oktober 1-5
HBx #3-4
Week 4 – Oktober 8-12
HBx #5-6
Week 5 – Oktober 15-19
HBx #7-8
Video opname van HBx #8
Week 6 – Oktober 22-26
HBx #9-10
Week 7 – Oktober 29-November 2
HBx #11-12
Weeks 8 – November 5-9
HBx #13-14
​Video opname van HBx #13
Week 9 – November 12-16
HBx #15-16
Week 10 – November 19-23
HBx #17-18
Week 11 – November 26-30
HBx #19-20
Week 12 – December 3-9
Post-testen
Week 13 – December 10-14
Exit Interviews
December 16
Einde van de cursus

x

x

x

x

#LoveLife #InTouch 

#Autisme #Autism #ASD #ASS #TSA 

#Verweermodus #SensorischeTrechter

#QST #QigongMassage #sensorymassage #DrLouisaSilva #QSTTestimonial

#LiefdevolOuderschap #Zorgouders #Zelfzorg101

#Sensory #SPD #SensorischeIntegratie #SI

#Boek #SensorischeBehandelingAutisme

#AutismResearch

Ter herinnering: focus eerst op draagkracht.

Geplaatst op Geupdate op

Ter herinnering: focus eerst op draagkracht.

NIEUWSBRIEF #2 |  APRIL 2018

x

Mensen, hier is de bottom-line: wanneer je een bepaald gedrag probeert te veranderen of aan te moedigen, is “draagkracht” de eerste en belangrijkste plaats om te starten. Veel mensen geloven dat als iemand niet gemotiveerd lijkt te zijn, dit komt omdat ze het niet willen. Men kijkt bijna nooit dieper om na te gaan of iemand daadwerkelijk iets wil of dat ze gewoonweg niet de capaciteit of het vermogen hebben het te doen. Als coach zie ik dit elke dag wanneer ik met ouders praat. Ze vertellen me dat ze al jaren proberen hun kind te motiveren een baan te krijgen, op tijd wakker te worden, noem maar op. Dan praat ik met het kind en zij vertellen me dat ze het idee om een ​​baan te hebben of op magische wijze in staat zijn om op tijd wakker te worden helemaal zien zitten, alleen ze kunnen niet.  Ze zitten zo diep in verweermodus (1), (2), (3)  dat ze zo weinig energie en emotionele capaciteit hebben dat het idee als wishful thinking klinkt.

Stel dat je kind zijn huiswerk niet heeft gedaan. Dat kan voor 100% een motivatieprobleem zijn in het geval dat ze uit verweermodus waren en ze alle tijd, kennis, lepels (4) (emotionele capaciteit), middelen, enz. hadden om het huiswerk te doen en ze kozen er eenvoudigweg voor om het niet te doen. Maar de overgrote meerderheid van de tijd heb ik ontdekt, is het in de eerste plaats een kwestie van draagkracht. Er was iets intern of extern aan de hand en ze voelden zich op een of andere manier geblokkeerd.

Zoals Carl Alasko, Ph.D zo bondig in zijn boek “Beyond Blame” (5) zei: “Iedereen doet altijd zo goed mogelijk als ze kunnen binnen hun persoonlijke mogelijkheden, hun persoonlijke geschiedenis, wat ze weten en niet weten en wat ze op dat moment voelen. Als ze een gezondere beslissing zouden kunnen nemen, zouden ze dat absoluut doen. Dit geldt ook voor jou.”

Weet je het niet zeker? Geef je kind dan het voordeel van de twijfel. Stel dat ze het echt willen (of tenminste kunnen) en het is gewoon een kwestie van draagkracht. Zelfs als het een mix is en het is 90% “Ik wil niet” en 10% “Ik voel me geblokkeerd”, dan nóg eerst die 10% aanspreken. Je probeert stroomopwaarts te zwemmen totdat je je focus verlegt naar capaciteit en draagkracht.

Synoniemen voor capaciteit en draagkracht zijn:

bekwaamheid – geschiktheid – competentie – vermogen – kundigheid – handigheid – bedrevenheid – vereiste eigenschappen – aanleg – krachtdadigheid – geschiktheid – ruimte – uitvoerings bekwaamheid – kennis – begaafdheid – handigheid – vaardigheid – talent – vakmanschap

Vergeet ook niet om naar emotionele en energetische draagkracht te kijken. Vaak richten we ons enkel op mentale en fysieke capaciteiten.

x

IMG_2991

x

Als je meer wilt weten over onze aanpak om autisme beter te maken dan kunt je hier beginnen: www.intouchnow.be

voor-dagelijkse-inspiratie-3
x

x

x

x

x

x

#LoveLife #InTouch 

#Autisme #Autism #ASD #ASS #TSA 

#Verweermodus #SensorischeTrechter

#QST #QigongMassage #sensorymassage #DrLouisaSilva #QSTTestimonial

#LiefdevolOuderschap #Zorgouders #Zelfzorg101

Verweermodus, waarom de klassieke aanpak niet werkt.

Geplaatst op Geupdate op

Verweermodus, waarom de klassieke aanpak niet werkt.

NIEUWSBRIEF #1 | Maart 2018

x

Het probleem bij de klassieke benaderingen om iemand met autisme te helpen is dat ze letterlijk contraproductief zijn. Hier is hoe die klassieke aanpak werkt:

Na de diagnosestelling wordt een begeleiding aangeraden gericht op sociale vaardigheden en executieve functies. Immers, autisme staat gelijk aan een tekort aan sociale vaardigheden, toch? Dus als je sociale vaardigheden aanleert, dan komt het uiteindelijk allemaal goed.

Alleen werkt deze aanpak niet. Top-down benaderingen van autisme werken niet omdat ze simpelweg de kern van de autisme problematiek volledig negeren en zich uitsluitend richten op uiterlijk waarneembare symptomen (gedragsproblemen).

De oorzaak van de problemen bij autisme ligt NIET in het gebrek aan sociale vaardigheid of executieve functies. Het ligt in de zintuiglijke overweldiging, de emotionele uitputting en een gebrek aan bewustzijn (we noemen deze combinatie “verweermodus“). Los deze 3 problemen op en de sociale vaardigheden en het executief functioneren komen vanzelf.

Zie het zo:
Neem eender welke soldaat in oorlogsgebied en zeg hem: “Hé! Ik wil je leren breien”, denk je dat hij enthousiast zal reageren op je aanbod? Misschien wilt hij best wel leren breien, maar op dit ogenblik is hij vooral druk bezig met niet dood te gaan.

Exact hetzelfde geldt voor mensen met autisme. Aangezien wij het merendeel van onze tijd besteden in bovengenoemde verweermodus (totdat je leert om eruit te komen), zijn we constant in de verdediging. En wanneer we defensief zijn, zijn we niet ontvankelijk voor leren (biologisch is het ook niet mogelijk om ontvankelijk te zijn). Dus leer ons alle sociale vaardigheden die je wilt, geef ons extra begeleiding en probeer ons zo goed mogelijk te motiveren. We zullen niet luisteren. We KUNNEN NIET luisteren… écht waar het gaat niet totdat je ons helpt om het basisprobleem, nl de sensorische overweldiging, te genezen. (De beste manier om dit te doen is dagelijks de QST therapie toepassen samen met een aangepaste voeding).

Maar moeten we dan geen sociale en executieve vaardigheden leren?

Absoluut! Natuurlijk wel! Het is echter niet mogelijk om aan de hand van sociale vaardigheidstraining, psychologische begeleiding (leren begrijpen), het aanleren van allerlei ‘coping’ strategieën of motiverende technieken dit doel te bereiken. Als we aannemen dat sociale vaardigheden KUNNEN aangeleerd worden, net zoals bij iedereen, en dat dit vermogen geblokkeerd wordt (verweermodus) dan zodra we die blokkade weghalen gaat het aanleren van sociale vaardigheden vanzelf. Meer nog, de opgelopen achterstand zal ingehaald worden (1).

Eigenlijk is het er allemaal al, een volledig groeipotentieel dat vast zit (2). Dat is mijn ervaring en ook die van het Qigong Sensory Training Insitute dat hier 16 jaar onderzoek naar deed (3). Behandel de zintuiglijke onbalans en de emotionele uitputting verdwijnt en het bewustzijn verhoogt. Daarna volgen de sociale en executieve vaardigheden vanzelf (4) en (5) of (6)

Als je meer wilt weten over onze aanpak om autisme beter te maken dan kunt je hier beginnen: www.intouchnow.be


 

Binnenkort in Antwerpen: Opleiding tot QST kindertherapeut en coach voor autisme

Wil je ook de In Touch aanpak toepassen in je praktijk? Volg dan de QST2 opleiding voor autisme.

De opleiding werd volledig herwerkt en heeft nu een ruimer aanbod.
De cursus gradueert studenten zowel als QST ouder trainer/coach, als QST therapeut(e) voor autisme.
studenten gradueren eveneens als online oudertrainer, wat maakt dat zij na certificatie de QSTI Online Oudertraining zullen mogen geven.

Schrijf je nu hier in voor de Opleiding tot QST kindertherapeut en coach voor autisme

 • Klassikale start op maandag 10 september tot en met vrijdag 14 september 2018 in Antwerpen (Engels)
 • Gevolgd door 4 maanden klinische supervisie op afstand (naar keuze in het Engels, Nederlands of Frans): september t/m december 2018
 • Inschrijven vóór 10 augustus, 2018
 • Cursusgeld is € 1.953,- excl. overnachtingen

Lees verder op de site van het QSTI.

Heb je nog vragen dan beantwoord ik ze graag, sabine@qsti.org

voor-dagelijkse-inspiratie-3

x

x

x

x

x

x

x

x

 

Terug naar de basis

Geplaatst op Geupdate op

Een belangrijk inzicht voor mij dat aan het begin van mijn weg opwaarts lag, was de realisatie dat ik éérst aan MEZELF moest werken.

Toen mijn jongste zware faalangst bleek te hebben en weigerde om nog naar school te gaan, leerde ik al Googelend dat schoolweigering eigenlijk een bekend probleem was (niet alleen voor mijn kind). Dus wilde ik weten wat de “juiste” manier was om ermee om te gaan. Weet je welk advies ik tegen kwam? “Screen de ouders voor angst en/of angst gerelateerde problemen. Behandel de ouders eerst. Als de ouders angstig zijn, zal het kind NIET verdergaan.”

OMG! IK gaf al die angst misschien wel door aan mijn kind!

Ja! dat was een shock. En, ja toen ik er even over had nagedacht moest ik Google gelijk geven, ugh! Maar het was ook goed nieuws want ondertussen begon al duidelijk te worden dat een ander proberen te veranderen écht een hopeloze zaak is. Maar jezelf veranderen? Wel dat is iets waar ik wél invloed over had.

Merk op dat ze niet zeggen dat het allemaal de fout van de ouders is, de suggestie is alleen maar om ouders eerst te screenen op angst. Dat betekent niet dat het allemaal jouw schuld is, of dat dit het enige is dat je kunt doen.

Bekijk het zo: als je een arts bent die in een ziekenhuis voor geestelijke gezondheidszorg werkt en iemand zijn kind bij je brengt dat instort en volledig uit zijn dak gaat, wat zou jij dan als eerste doen? Als ik het was, zou ik ervoor zorgen dat de basis werd aangepakt: heeft het kind pijn? Is er fysiek wat aan de hand zoals een niersteen, gescheurde appendix, etc.

Het kan zelfs nóg eenvoudiger … Heeft het kind honger? Heeft het gegeten? te warm, te koud? etc.

Terug dus naar de basis.

Als je iemand helpt met een kind dat school weigert, dan zorg je er in eerste instantie voor dat het kind zich VEILIG kan voelen. En kinderen ontlenen hun emotionele toestand aan de personen waar ze het meest mee in contact zijn.

Dus als de ouder zich niet veilig voelt (ook bekend als angstig) dan IS dat een goede plek om te starten.

Dat betekent niet dat het de oorzaak is van het probleem. Het betekent gewoon dat het een goede plek is om te beginnen. En daar ben ik dus gestart met de weg opwaarts voor mijn gezin.

Bij mezelf.

x

x

x

x

x

xx

#LoveLife #InTouch 

#Autisme #Autism #ASD #ASS #TSA 

#Verweermodus #SensorischeTrechter

#QST #QigongMassage #sensorymassage #DrLouisaSilva #QSTTestimonial

#LiefdevolOuderschap #Zorgouders #Zelfzorg101

#Sensory #SPD #SensorischeIntegratie #SI

#Boek #SensorischeBehandelingAutisme

#AutismResearch