QST

Qigong Sensorische Therapie: een zachte, non-invasieve, betaalbare en effectieve behandeling
x

Wat is Qigong?

Qigong is een oude tak van de Traditionele Chinese Geneeskunde die al duizenden jaren wordt toegepast om mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren en te herstellen van ziekten.

Wat is Qigong massage?

Qigong massage verenigt de Oosterse traditionele aanpak en de Westelijke pragmatische en onderzoeksgerichte benadering.

De Qigong Sensorische Therapie, ook wel Qigong massage, is een set van 12 bewegingen die de algehele bloed- en energiecirculatie van het kind verbetert en helpt bij de verwerking van zintuiglijke moeilijkheden. De massage is gericht op acupressuurpunten en kanalen op het lichaam.

Deze massage is ook een dubbeltherapie.
De therapeut en de ouder(s) werken samen in het geven van de massage aan het kind. De therapeut traint de ouder(s) in het geven van een leuke en eenvoudige vorm van de massage (15 minuten). Deze massage verankert de vooruitgang in de therapiesessies
en versterkt de ouder-kind relatie.

Hoe kan dit kinderen met autisme of zintuiglijke problemen helpen?

Zoals blijkt uit onderzoek, hebben kinderen met Autisme vaak grote zintuiglijke uitdagingen. We weten ook dat sommige kinderen significant sensorische problemen hebben. Ze ervaren niet hun eigen lichaam en hun omgeving op dezelfde manier als de rest van de familie dat doet. Hun zintuiglijke systeem is uit balans, hun zintuigen werken niet samen.

Het hoofddoel van de Qigong massage is om de zintuiglijke functies van het kind zo goed mogelijk te regelen. Als gevolg daarvan gaat de zintuiglijke informatie van de huid, ogen, mond, oren en het hele lichaam samen werken. Het kind kan dan zijn lichaam en de wereld om hem heen beter begrijpen. Hij wordt nieuwsgieriger en begint oogcontact te maken. Vanaf dan begint het kind meer concentratie te hebben, is meer ontspannen en klaar om deel te nemen in sociale situaties. Zijn wereldlijke ontwikkeling kan nu beginnen, hij kan nu open bloeien.

Hoe is de Qigong massage naar het Westen gekomen?

De Qigong Therapie werd naar de VS gebracht door dr. Louisa Silva. Ze heeft haar medische graad aan de Universiteit van California behaald. Ze is een arts in de Traditionele Chinese Geneeskunde en heeft een Master diploma in Public Health. Dr. Silva woont in Oregon (VS) en beoefent de geneeskunde zowel vanuit Westerse als Oosterse benadering.

In 2000 kreeg de zoon van een goede vriendin een autisme diagnose. Ze zag hoe moeilijk het was voor het kind en de familie om hier mee om te gaan. Ze werd zich ook bewust van het grote gebrek aan effectieve, op onderzoek gebaseerde behandelingen voor deze aandoening. Ze nam contact op met haar mentor en werkpartner, dr. Anita Cignolini voor meer informatie over een techniek die ze in haar praktijk had leren kennen.
Deze vrouw was de eerste medisch geschoolde arts die medische Qigong buiten China bracht.
Dr. Silva baseerde zich haar methode om de Qigong Therapie die we vandaag kennen verder te ontwikkelen. Hoofddoel van de aanpassingen in de werkwijze is dat ouders en therapeuten de massage zelfstandig kunnen uitvoeren zonder aan efficiëntie te moeten inboeten.

Dr. Silva is zeer onderzoeksgericht en wil dat elk detail van de Qigong Therapie via wetenschappelijke studie gedocumenteerd wordt om de doeltreffendheid van de techniek aan te tonen.

Ze kreeg een royale subsidie voor de voortzetting van haar onderzoek naar de Qigong Therapie.
Er zijn 136 gezinnen met een autistisch kind die deelnamen aan haar laatste studie waarin duidelijk naar voor komt dat de Qigong Therapie doeltreffend werkt bij sensorische onbalans. 
zie hier voor de research


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s