Sabine

Round Sabine - klHallo!

Ik ben Sabine en ik heb een hele weg afgelegd tot gecertificeerd QST oudertrainer, en therapeute. Tegelijkertijd ben ik ervaringsdeskundige in autisme.


Het begin


Als kind voelde ik me een buitenstaander bij zowat alles waarmee ik in aanraking kwam. Op school en tijdens mijn latere studies had ik steeds het gevoel de domste van de klas te zijn, ondanks mijn redelijke cijfers. Als jong volwassene in de bedrijfswereld hield ik stand door te doen alsof ik mee was, alsof ik de dingen begreep en de zaken aankon. Tot mijn grote verbazing waren mijn werkgevers tevreden over mijn werk en inzet, maar ikzelf was dat niet. Het kostte me teveel energie. Met de opvoeding van mijn kinderen kon ik geen weg. Hoe doe je dat, 2 kleine jongens animeren en grootbrengen? In mijn huwelijk liep het ook fout en ik bleef verweesd achter. Wie ben ik nu? En wat wil ik?

Ik bedacht dat er een reden moest zijn voor dit alles en ondanks verwoed zoeken in religies, bezoekjes aan de psycholoog, levensbeschouwelijke boeken en yoga poses, bracht het mij enkel verslaving en depressies.


en toen …


In 2001 kregen mijn kinderen de diagnose ASS. Ik was ten einde raad.  Tot ik me in 2007 inschreef in  een cursus 4DIM (4-dimensioneel lichaamswerk en life coaching). Ik geloofde dat als ik de meridianen zou bestuderen, ik hen zou kunnen helpen. En ik had gelijk.
Tijdens deze 5-jarige opleiding ontdekte ik dat ik een lichaam heb waarin al mijn ervaringen worden opgeslagen. Het was één slagveld. Maar stilaan verdween de compressie. Er toonde zich een opening, iets dat resoneerde met de IK die al heel mijn leven weggestoken zat. Ik vond mijn weg, mijn eigen ik, en dat waar ik naar verlangde en in geloofde. In mijn lichaam lag de waarheid. Stap voor stap ruimde ik het slagveld op en kwam ik weer in verbinding met mezelf, in verbinding met de energie die niet meer stroomde. Ik verwerkte een boel emoties en ervaringen die vastzaten.


en nu


De inzichten omtrent hoe energie voor of tegen ons werkt of hoe energie ons ziek of gezond maakt hebben mij uit mijn depressies en isolatie gehaald.
Ik heb een evenwicht in mijn leven gevonden en in het verlengde daarvan ook geluk in mijn gezin.
Als Auti-coach, Life coach, TAO Instructor en Qigong therapeute deel ik gepassioneerd de kennis en studie-ervaring die ik heb opgedaan de voorbije jaren en wil graag op een professionele manier samenwerken met zij die nood hebben aan ondersteuning.


Mijn missie


banner-there-is-always-a-wayHet is mijn missie om het Qigong Sensorische Therapie programma (QST) toegankelijk te maken voor alle ouders en professionals die te maken hebben met kinderen en jongeren met autisme, syndroom van Down, ADHD/ADD, hersenverlamming en sensorische informatieverwerkingproblemen (SI/SPD). Mijn doel is algemeen verder onderzoek te ondersteunen in Qigong behandelingen.


Het leven is grillig en volgt haar eigen weg,
de weg van de natuur,  jouw natuur.
Leer mee te gaan met de flow van je leven en terug rust te vinden
doordat je in verbinding bent met je eigen-waarden.

Opleiding


 • Auti-Coach & ervaringsdeskundige
 • 4Dim bodyworker (Life projects – voorheen 4D Academy)
 • Universal Healing Tao instructor (Mantak Chia)
 • Life Coach – alchemie van coaching (Life projects)
 • QST Parent Trainer (QST-1)
 • QST Therapist and Parent Trainer (QST-2)
 • QST Parent Trainer Online Course Moderator (QST-3)
 • QST for Down Syndrome (QST-DS).
 • QST master trainer (QST-4)
xx
x
x
x

x

xO

4 gedachten over “Sabine

  Hannie van Essen zei:
  30 juli, 2015 om 17:14

  Hallo Sabine,

  Allereerst wil ik je grote complimenten geven voor het vinden van de kracht binnenin jou en hoe je de weg naar jezelf terug bent aangegaan. Wat een verhaal en wat heeft het me geraakt. Als masseur en Shiatsu therapeut is mij al eerder het werk van dokter Silva en haar opmerkelijke studies onder ogen gekomen. In mijn werk in de zorg met kinderen die een stoornis hebben binnen het autistisch spectrum, add, adhd enz, heb ik mij vaak afgevraagd wat het effect van massage en meridiaan massage zou hebben. Mag ik jou vragen of jij kinderen/jongeren met adhd en add ook met Qi gong massage behandeld? Ik ben daar reuze benieuwd naar.
  Met warme groet
  Hannie van Essen

  Like

   UHT Antwerp Gereageerd:
   30 juli, 2015 om 20:59

   Hallo Hannie,
   Dank je wel voor je complimentje. 🙂
   Ja ik behandel ook kinderen met ADHD en ADD. Eigenlijk past de QST perfect voor alle kinderen met sensorische problemen en dat zijn niet enkel de kinderen met autisme maar ook met downsyndroom, SI of na een hersenverlamming en dus ook met ADHD/ADD.
   De Qigong massage focust op het uitbalanceren van het autonoom zenuwstelsel. Nml dat deel van het zenuwstelsel dat via sensorische zenuwen functioneel verbonden is met het organisme en de omgeving.
   groetjes,
   Sabine

   Like

  Helena Frima zei:
  3 september, 2015 om 15:18

  Hoi Sabine

  Graag wil ik aantal vragen aan je stellen over me zoontje hoe kan ik je beste bereiken.
  Het nr wat ik gebeld heb is niet beschikbaar
  Graag hoor ik het van je

  Groetjes Helena

  Like

   UHT Antwerp Gereageerd:
   5 september, 2015 om 18:25

   Hallo Helena,
   Het telefoonnummer op mijn site is een Belgisch nummer.
   Als je vanuit Nederland belt dan is het nummer: 0032 471 810 183
   Lieve groet,
   Sabine

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s