REGEL #1 voor zorgouders = zelfzorg

Geplaatst op Geupdate op

Lieve ouders,
x
Het leven gaat zijn gang en vraagt onze aandacht, ook onze zorgkinderen vragen onze aandacht en zo kan er opeens geen tijd meer over zijn voor onszelf. Zelfzorg zou eigenlijk onze eerste bekommernis moeten zijn. Immers zonder dat beetje overschot hebben we niets te geven. Ik ben er niet enkel om jullie te helpen je kind te helpen, maar ook om jullie te leren hoe je jezelf kunt helpen.
x
Toen ik deze reis naar een bewust zorgouderschap begon, was ik vastbesloten om mijn zonen en hun behoeften te leren zien, horen en begrijpen. Ik smeet mezelf in een zoektocht met als doel hen een container van zelfliefde te kunnen geven die hen blijvend zou ondersteunen. Helaas heb ik mezelf tijdens deze reis verlaten en was ik vergeten dat ik ook die zelfde container van zelfliefde nodig had. Ik leidde hen niet naar zelfliefde, ik leidde hen enkel naar de overtuiging dat enkel hun behoeften belangrijk waren. Toen ik hieraan onderdoor ging, stil kwam te zitten en naar binnen keerde, vond ik een “jonger” deel van mijzelf die net de zorg en het begrip dat ik alleen aan mijn jongens gaf, oh zo broodnodig nodig had.
Zodra ik mijn “jongere” ik begon te zien en te begrijpen, begon alles radicaal te verschuiven en vond ik de kracht om mijn behoeften, mijn kwetsbaarheid en mijn pijn te zien en te voelen. Vandaag kan ik mijn jongens oprechte aandacht en tederheid schenken en geeft het hen weer de kracht om kwetsbaar en zacht te zijn naar zichzelf toe. Uit het diepste van mijn hart wens ik jullie hetzelfde toe.
x
Een collega schreef dit over zelfzorg:
“Investeer in jezelf maak een wandeling in de natuur, bereid voedzaam eten, boek een massage/behandeling, dans, volg een mooie workshop, ga naar de sauna, drink iets bij je lievelingscafé, lees een boek, speek af met vrienden en vriendinnen. Vaak denken we dat we van alles moeten. Dat we er geen geld of tijd voor hebben. Maar juist hierin investeren maakt dat je productiever wordt en je een leven creëert vanuit een plek van volheid eerder dan vanuit een tekort. Dit geeft juist dat je tijd meer kwaliteit krijgt en je geld kan creëren. Durf te investeren in jezelf! Wat is nu iets wat je graag zou willen maar je jezelf laat tegen houden? Doe het toch, wordt creatief en vertrouw erop dat het zichzelf wel weer uitbetaald.”
x
x
Goed-voor-mezelf-zorgen-hoe-doe-ik-dat

x

x

x

x

x

x

x

x

 

 

#LoveLife #InTouch 

#Autisme #Autism #ASD #ASS #TSA 

#Verweermodus #SensorischeTrechter

#QST #QigongMassage #sensorymassage #DrLouisaSilva #QSTTestimonial

#LiefdevolOuderschap #Zorgouders #Zelfzorg101

#Sensory #SPD #SensorischeIntegratie #SI

#Boek #SensorischeBehandelingAutisme

#AutismResearch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s