Opgelet!

Geplaatst op Geupdate op

Even een snelle info. Een goede 2 uur geleden is er de grootste zonne uitbarsting geweest uit het laatste decennium.

zonnevlammen

Waarom moet ik dat weten denk je dan? Wel, er is een heleboel wetenschap die aantoont dat zonnevlammen en geomagnetische activiteit een sterke invloed hebben op onze hartslagvariabiliteit (HRV). HRV is een van de sterkste indicatoren van hoe gemakkelijk je kan terugkomen van stress. (Lage HRV = Hoge verweer modus.)

Met andere woorden: voor sommige mensen zal het moeilijker zijn om de komende dagen te herstellen van stress, omdat ze simpelweg zichzelf niet zijn (je mag de zon hier de schuld geven!). En ja, je voelde het al aankomen, onze sensorische kinderen zijn hier nog eens extra onderhevig aan, hun sensitiviteit schiet de hoogte in.

Dus wat doe je?

1/ Zorg eerst voor jezelf!

Verhoog de komende dagen je zelfzorg routine. Zorg ervoor dat je goed eet, genoeg water drinkt, genoeg slaap krijgt, enz. Adem veel en bewust uit, want dit is de beste manier om je lichaam te helpen bij stressregulering. Heb je wat tijd, mediteer dan, heb je dat niet, denk dan aan mooie dingen en oefen dankbaarheid en verbinding met anderen.

2/ Zorg voor je sensorische kind:

  • Geef je kind de komende dagen de QST massage een keertje extra per dag. Ken je deze massage niet of pas je deze niet toe geef je kind dan eender welke massage en werk met snelle kleine klopjes van het hoofd naar de voeten. Reageert je kind kittelig pas je techniek dan aan naar diepe druk.
  • Ga het bos of de natuur in. Speel in de tuin of nog beter ga in de aarde graven. De natuur zorgt steeds weer voor haar eigen evenwicht, hoe meer natuur om je heen, hoe meer deze jou ook weer in balans kan brengen. (lekker makkelijk, dan hoef je zelf niet echt veel te doen)
  • Haal de lat met verwachtingen voor jezelf, voor je kind en het hele gezin naar beneden, of nog beter, zet ze gewoon in de kast.

3/ Je mag wat emotionele ontladingen verwachten

Hoe ga je hiermee om? De zonnevlammen verhogen de emotionele gevoeligheid en oude weggemoffelde emoties krijgen nu de kans om los te komen. Weet dat er geen ene reden is voor deze emotionele ontladingen, eigenlijk hoef je niets anders te doen dan ze toe te laten en je kind gerust te stellen dat het ok is. Dus samen een potje wenen of roepen of boos zijn en alle oude emoties loslaten. Gewoon laten gebeuren. Heerlijk 🙂

Indien we resultaat willen, moeten we ons laten zien: bewust, emotioneel, fysiek en energetisch. En heb je hulp nodig dan kun je mij steeds een berichtje sturen.

Er is altijd een weg,

Sabine

x

Bronnen:
https://www.poollicht.be/nl/zonneactiviteit
https://www.heartmath.org/articles-of-the-heart/effects-geomagnetic-solar-factors-humans/

 

 

x

x

x

#LoveLife #InTouch 

#Autisme #Autism #ASD #ASS #TSA 

#Verweermodus #SensorischeTrechter

#QST #QigongMassage #sensorymassage #DrLouisaSilva #QSTTestimonial

#LiefdevolOuderschap #Zorgouders #Zelfzorg101

#Sensory #SPD #SensorischeIntegratie #SI

#Boek #SensorischeBehandelingAutisme

#AutismResearch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s