Moeilijk gedrag niet perse ‘typisch autistisch’

Geplaatst op Geupdate op

Typisch “autistisch” gedrag is vaak het gevolg van een onderliggend medisch probleem dat aandacht vraagt. Deze lichamelijke kwalen aanpakken maakt dat een kind sterker en gezonder wordt. Wanneer het kind geen pijn meer heeft en zich goed voelt in z’n vel dan is het gelukkiger, kan beter leren, is minder agressief, communiceert beter en leert beter om te gaan met z’n autisme. Waarom zou je dan gelaten toekijken en besluiten dat moeilijk gedrag “deel uitmaakt van het autisme”? Dat doet het niet.

Hier is een mooi lijstje van gedragingen die een onderliggende medische oorzaak kunnen hebben.
Lijst: What Autism Symptoms Mean

Wanneer je zwanger bent ligt er een bib vol met boeken klaar. Helaas zal geen enkele je voorbereiden op de komst van een kind met autisme of hoe je een kind met speciale noden moet opvoeden. De realiteit is dat kinderen met speciale behoeften ook nood hebben aan speciale ouders met een speciale opvoeding. Deze vaardigheden komen bij de meeste ouders niet natuurlijk, ik weet dat het bij mij niet zo was. Dus ga je informeren, lees, leer en laat je begeleiden zodat jij die speciale ouder kunt worden voor jouw unieke en speciale kind.

Ik wens het jullie toe!

Sabine

x

x

x

#LoveLife #InTouch 

#Autisme #Autism #ASD #ASS #TSA 

#Verweermodus #SensorischeTrechter

#QST #QigongMassage #sensorymassage #DrLouisaSilva #QSTTestimonial

#LiefdevolOuderschap #Zorgouders #Zelfzorg101

#Sensory #SPD #SensorischeIntegratie #SI

#Boek #SensorischeBehandelingAutisme

#AutismResearch

x

x

x

x

x

x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s