Geplaatst op

Baanbrekende Autisme behandeling voor kinderen

Qigong Sensorische Therapie

QSTi Kind foto 1

Nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift voor “Autism Research and Treatment” biedt hoop en hulp voor ouders van kinderen met autisme. Een grote federaal gefinancierde autisme studie, uitgevoerd door het Teaching Research Institute van de Western University in Oregon, bevestigt de uitkomst van tien eerdere studies die de doeltreffendheid rapporteren van een baanbrekende behandeling voor kinderen met autisme.

De op onderzoek gebaseerde therapie is ontwikkeld voor gebruik door ouders en medewerkers in het buitengewoon onderwijs. Het vermindert de ernst van het autisme met een derde in de eerste vijf maanden van behandeling en helpt kinderen meer voordeel te halen uit educatieve programma’s. Sensorische moeilijkheden, het gedrag en het leren verbeteren thuis en op school.

De kern van de interventie is een gespecialiseerde sensorische therapie, door ouders gegeven, de zogenaamde Qigong Sensorische Therapie, QST massage, voor autisme. De ouders geven de therapie dagelijks en opgeleide therapeuten bieden ouders ondersteuning en behandelen het kind tijdens de wekelijkse 1/2 uur bezoeken. Deze goedkope oplossing levert positieve resultaten op 4 belangrijke gebieden.

  • De ernst van het autisme vermindert met 32%, het gedrag en de taal verbeteren.
  • Ouderschap stress vermindert met 44%.
  • Zintuiglijke problemen verbeteren met 38%; gevoeligheid voor aanraking en textuur verbeteren met 49%.
  • Kinderen worden meer aanhankelijk met gezinsleden, delen meer in het gezinsleven en zijn meer ontvankelijk voor klassikaal leren.

De Qigong Sensorische Therapie massage voor jonge kinderen met autisme is op drie gebieden baanbrekend:

  1. Het is de eerste behandeling die alle aspecten van autisme weet te verbeteren:
    gedrag, taal én sensorische beleving en voor een grote vermindering van ouderschap stress zorgt.
  2. Het is de eerste behandeling die zowel effectief is voor kinderen met ernstig als met matig/mild autisme.
  3. Dit is de eerste behandeling die effectief de sensorische handicap bij autisme vermindert.

  

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

De zintuiglijke handicap in autisme omvat verschillende zintuigen waaronder het belangrijke zintuig – de tastzin. Elke dag lichamelijk contact, het knippen van haar en nagels, het dragen van kleding en schoenen en de textuur van voeding kunnen allemaal onaangenaam zijn. De zintuiglijke input vanuit het lichaam en de omringende wereld is verwarrend en desoriënterend. Net als bij elke andere zintuiglijke handicap is de ontwikkeling vertraagd en het gedrag abnormaal. QST voor autisme kan de normale ontwikkeling en het gedrag herstellen door het normaliseren van de tastzin. De andere zintuigen volgen.
Ouders worden getraind om de therapie elke dag te geven. Ze hoeven de ongemakkelijke en pijnlijke gebieden niet te vermijden, in plaats daarvan stemmen ze de massage techniek af op het comfort niveau van hun kinderen. Van zodra het ongemak begint te minderen zullen zintuiglijke- en gedragsproblemen ook verminderen. Kinderen ontspannen zich, maken oogcontact en beginnen te luisteren. Receptieve taal verbetert. Kinderen worden meer aanhankelijk; verbinding en sociale interacties verbeteren. De ernst van hun autisme neemt af.

QST voor autisme is een van de weinige programma’s die effectief de ernst van het autisme vermindert en verandering kan teweeg brengen. Zij doet dit door het behandelen van de zintuiglijke handicap.

Speciale programma’s die de achterstand in vaardigheden of ontwikkeling bij jonge kinderen moeten detecteren en ondersteunen, hebben vaak grote behoefte aan effectieve, betaalbare, op onderzoek gebaseerde interventies. QST voor autisme is de enige maatregel die aangetoond effectief is in het behandelen van een zintuiglijke handicap. Er wordt wereldwijd gewerkt aan het verspreiden van de QST training in programma’s voor het bijzonder onderwijs.

* QST (Qigong Sensorische Therapie) massage voor autisme integreert westerse en oosterse massage technieken om sensorische afwijkingen te behandelen en stimuleert zo de ontwikkeling en verbetert de gezondheid van kinderen met autisme.

x

x

x

x

x

x

x

x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s