This is it! Qigong Sensory Training.

Geplaatst op Geupdate op

“Wow, this is it!” dacht ik meteen wanneer ik bij toeval deze wetenschappelijke studie over Qigong Sensory Training (QST) onder ogen kreeg.

Als je geen zin hebt om de studie te lezen, bekijk dan dit 6 min durende filmpje:

Qigong sensory training (QST) combineert alles waar ik voor sta, waar ik mee bezig ben en zo veel meer. QST is waar ik 7 jaar geleden naar op zoek was toen ik aan het TAO pad begon. Ik was op zoek naar een manier om mijn kinderen zelf te kunnen helpen, om dichter bij te komen bij wat er in hen omging en om niet meer het gevoel te hebben dat we afhankelijk waren van externe begeleiding en allerlei omstandigheden buiten ons om.

Het QST programma biedt 3 dingen die mij blij maken

  • mijn expertises komen samen: Qi-kennis + autisme
  • dit programma leert ouders zelfredzaam te zijn, je blijft niet aan begeleiding/therapeut vasthangen als je dat niet wil
  • het ouder-kind contact dat zo moeilijk kan zijn bij autisme wordt sterk verbeterd

Het QST programma is een wetenschappelijk onderbouwd programma, met studies die nog steeds lopen. Dat laatste punt is niet onbelangrijk. In onze westerse wereld hebben we immers geleerd om enkel dat te geloven wat we kunnen zien, wat we kunnen bewijzen. En hoewel ik daar nu al verder vanaf sta, merk ik het toch iedere dag tijdens coaching sessies, tao cursussen of chi-kung lessen dat mensen verbaasd zijn dat energie laten circuleren WERKT! Het is pas wanneer je het zelf ervaart dat je durft te geloven dat Chi iets voor jou zou kunnen betekenen.

Maar wat met ouders van een autistisch kind? Een kind dat niet zo duidelijk kan communiceren over hoe het zich voelt, een kind dat misschien overwelmd geraakt door voelen. Hoe kunnen zij er zeker van zijn dat iets kan werken voor hun kind? Wel, door wetenschappelijk onderzoek natuurlijk 🙂

Ik ben erg enthousiast om dit te gaan doen. In juni ga ik een opleiding volgen in Amerika en kan ik 1 of 2 gezinnen begeleiden in hun kennismaking met evenwichtige Chi voor hun kind. Denk je dat je jouw kind dit zou willen geven, neem dan contact met mij op om te zien of je in het programma past. baeyens.sabine@telenet.be

Tot snel!

Sabine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s